DESERY, ZUPY

Owocowa zupa tajska na deser

30 września 2018
Owocowa zupa tajska

Zupa na deser to jest hit. Chociaż ja zjadam często zupy również na śniadania. Szczególnie zimową porą. To mój tajski sekret na dobrą odporność zimą. Ale dzisiaj zupa w formie słodkości. Jest łagodna i soczysta dzięki dragon fruitt i dodaniu ananasa. Jeśli nie uda Wam się dostać owocu smoczego możecie go pominąć w przepisie i dodać mango.

Ilość osób: 6

Ostrość: nieostre

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

1 l mleka kokosowego

2 owoce smocze (Dragon fruitt)

gałązka winogron

4 plastry ananasa pokrojonego w kostkę

orzechy ziemne podprażone na suchej patelni

1 łyżka cukru palmowego

szczypta soli

sok z 2 limonek

skórka z limonki

Przygotowanie:

Podgrzej mleko kokosowe z solą i cukrem. Gdy zacznie się gotować dodaj owoce pokrojone w kostkę. Zostaw owoc smoczy do dekoracji. Gdy owoce zmiękną dodaj sok z limonki i wyłącz źródło ciepła. Podawaj posypane orzechami, skórką z limonki i udekorowane owocem smoczym.

Owocowa zupa tajska1

You Might Also Like

Brak komentarzy

NAPISZ KOMENTARZ