KURSY KUCHNI TAJSKIEJ

Warsztaty kulinarne to moja pasja! Jako trener kulinarny odnajduję swoją misję podczas spotkań z ludźmi, którzy chcą uczyć się gotować. Opowiadamy dowcipy, szkolimy się ze składników, pomagamy w gotowaniu, zaprzyjaźniamy się na lata….

Warsztaty z zakresu kuchni tajskiej po kolei wytyczały mi kolejne progi, które chciałabym przekroczyć, kolejną wiedzę, którą chciałabym zdobyć. Dla uczestników spragnionych tajskich wrażeń powracałam do Krainy Uśmiechu zdobywać nowe kulinarne szczyty.

WARSZTATY KUCHNI TAJSKIEJ – stopień podstawowy

Warsztaty  zarówno praktyczne jak i teoretyczne. Podział terytorialny kuchni tego obszaru, przedstawienie lokalnych składników i ich zastosowanie, opowiadanie anegdot na temat różnic kulturowych połączone ze świetną zabawą podczas gotowania. ABC gotowania po tajsku z wyróżnieniem składników niezbędnych oraz naczyń bez których kuchnia tajska nie może się obyć. Zazwyczaj gotujemy 5 dań: zupę, przystawkę, sałatę, danie główne oraz deser.

Jeśli chcesz zapisać się na kurs, napisz na adres izielska@masala.com.pl 


KUCHNIA PÓŁNOCY – stopień rozszerzony

Kulinarne spotkanie z miłośnikami kuchni tajskiej z zakresu północnych dań z dokładnym uwzględnieniem różnic regionalnych i wykazem lokalnych specjałów. Program wymaga podstawowej wiedzy na temat tajskich składników. Mocno praktyczny warsztat: lepienie klusek z tapioki, przygotowywanie past, nadziewanie własnych kiełbas i wiele innych niespodzianek.

Jeśli chcesz zapisać się na kurs, napisz na adres izielska@masala.com.pl 


KUCHNIA POŁUDNIA – stopień rozszerzony

Regionalna kuchnia Południa czyli terenów wyspiarskich. Skorupiaki, ryby, owoce – lekka kuchnia z nadmorskich regionów Tajlandii. Program wymaga podstawowej wiedzy z zakresu tajskich składników. Za każdym razem wymienne menu ze względu na różnorodność tamtejszych specjałów. Kuchnia bardzo ostra i dynamiczna: tłuczenie past w moździerzu, faszerowanie, obieranie owoców morza, przygotowywanie sosów, filetowanie ryb, grillowanie, smażenie i wiele innych atrakcji.

Jeśli chcesz zapisać się na kurs, napisz na adres izielska@masala.com.pl 


TAJSKI STREET FOOD – stopień rozszerzony

Tajlandia słynie z ulicznego jedzenia – jest to kraj, który ma jedną z najbogatszych ofert na świecie w tym zakresie. Na każdym rogu ulicy można zjeść wspaniałe sataye, krewetki w tempurze, koktajle z mango, pieczone kurczaki, pad thai czy sałatę som tam. Ten warsztat dedykowany jest osobom, które rozkochały się w ulicznym, tajskim jedzeniu. Wymaga podstawowej wiedzy na temat tajskich składników.

Jeśli chcesz zapisać się na kurs, napisz na adres izielska@masala.com.pl 


KUCHNIA TAJSKA DLA PROFESJONALISTÓW
Zaawansowane szkolenie z zakresu kuchni tajskiej dla ludzi, którzy chcą zgłębić wiedzę na temat dań w sposób profesjonalny. Szeroki zakres nauki: od tradycyjnej kuchni tajskiej, przez azjatycki fusion po skomplikowane dania często niemożliwe do nauczenia nawet dla bardzo zaangażowanych kulinarnie turystów. Szkolenie wymaga podstawowej wiedzy na temat tajskich składników, mimo, że jest to warsztat, który możemy skroić na miarę Twoich potrzeb.

Jeśli chcesz zapisać się na kurs, napisz na adres izielska@masala.com.pl 

One More Thai_Daria Ładocha (2)

One More Thai_Daria Ładocha (2)

One More Thai_Daria Ładocha (2)

One More Thai_Daria Ładocha (2)

One More Thai_Daria Ładocha (2)

One More Thai_Daria Ładocha (2)

 

Brak komentarzy

NAPISZ KOMENTARZ