Dziś green curry w wersji wegetariańskiej. Dodałam fasolę mung i był to strzał w dziesiątkę. Fasola Mung nie cieszy się ogromnym powodzeniem na polskich stołach a szkoda. Główną przeszkodą jest jej dostępność na rynku. Czytaj Dalej…
Kolejne danie, które wspiera rozwój regionalny dań z Tajlandii. Północ urzeka mnie swoim stoickim spokojem, pięknym zapachem i kolorem pomarańczu, który towarzyszy na co dzień uduchowionym mnichom. Tajowie z Północy spożywają więcej mięsa – a w szczególności wieprzowiny. Czytaj Dalej…
Czasem piszę dużo, czasem mało. Dzisiaj jestem zmęczona i głodna. A więc zupa! Makaron sojowy z pastą domowej roboty to aromatyczne danie, które może sprawić, że mimo dzisiejszego pośpiechu i mojej szybkiej „interwencji” twórczej może na stałe wejść do Waszego jadłospisu