Wiele osób z Pad Thai kojarzy smaki Tajlandii. Z uporem maniaka tłukę na swoich warsztatach w Składzie Bananów, że to nie prawda. Czytaj Dalej…
Mięsa nie jem, ale często je przyrządzam dla dzieci, rodziny, czy przyjaciół. Dzisiaj jest taki dzień, w którym postanowiłam zaczarować po tajsku wołowinę. Wołowina sosie ostrygowym jest wyborna. Potwierdziło to wielu moich kursantów podczas warsztatów. Czytaj Dalej…
Czasem piszę dużo, czasem mało. Dzisiaj jestem zmęczona i głodna. A więc zupa! Makaron sojowy z pastą domowej roboty to aromatyczne danie, które może sprawić, że mimo dzisiejszego pośpiechu i mojej szybkiej „interwencji” twórczej może na stałe wejść do Waszego jadłospisu
Kuchnia tajska jest bardzo prosta – zawsze to powtarzam. I do tego piekielnie szybka, jeśli na półkach w szafkach lub w lodówce mamy odpowiedni zestaw sosów. Szczególnie sos rybny i sos ostrygowy. Czytaj Dalej…